A

oktober 2021

'Uitzicht op iets moois' in Weert

Voor ons nieuw te realiseren Woon en Zorghuis, begonnen wij een aantal maanden geleden aan onze zoektocht naar een groene, goed bereikbare parel in Weert. Wij zochten en vonden….. Nu is het moment aangebroken om te onthullen op welke locatie in Weert onze keuze is gevallen. Momenteel onderzoeken wij, samen met onze zorgmanager Miranda Princen, of ons concept; ‘Uitzicht op iets moois’ op deze locatie een tweede Woon- en Zorghuis kan vestigen. Ons belangrijkste zoekcriterium was dé ultieme binnen- buitenbeleving. Benieuwd waar onze zoektocht op dit moment is geëindigd?

De afgelopen periode bestond uit bezichtigingen, brainstromsessies en gesprekken tussen de ondernemers, de gemeente Weert en de familie Smeets. Met een lach en een traan, werd de koop van ‘Swaentjeshof op de Stienestraat 63-65 te Weert, op maandag 4 oktober beklonken. In de huidige woonkamer van de karakteristieke jaren 70 bungalow, werd de koopovereenkomst ondertekend. Echtpaar Smeets zette bij het knapperend haardvuur, omringd door hun 3 kinderen hun handtekening. Maar eerst werden de beide zorgondernemers nog even ‘stevig’ aan de tand gevoeld door de heer Smeets. Want het maatschappelijk belang voor de Weertenaren gaat de familie Smeets nog steeds aan het hart. Aangezien vele ouderen en hun familie binnenkort kunnen gaan genieten van deze groene parel in Weert, overheerste uiteindelijk toch vooral blijdschap bij de familie Smeets.

Woon en Zorghuis Scheyvenhof te Heythuysen heeft 32 woonplekken voor ouderen met een zorgbehoefte kunnen realiseren en is voornemens om met de ontwikkeling van Woon- en Zorghuis Swaentjeshof te Weert, 34 nieuwe bewoners kunnen gaan huisvesten. Het woon- zorgconcept ‘Uitzicht op iets moois’ is een bewezen succes waarin wonen, zorg en hospitality samen worden samengevoegd. “Gastvrij, huiselijk, met veel persoonlijke aandacht en in contact met de wereld om ons heen”, aldus Nino en Maurice.