A

April 2019

De dames van 't Hofje

Verbinding zoeken met de wereld om ons heen, is voor Scheyvenhof een groot speerpunt. 't Hofje helpt jongeren met een 'rugzak' aan een fijne werkplek.

Samen spelletjes doen, een fikse wandeling maken, knutselen of gewoon even een kopje koffie drinken. Dat zijn de dagelijkse contactmomenten tussen de jongeren die door Miranda Janssen worden begeleid en onze bewoners bij Scheyvenhof. Duidelijk herkenbaar door hun fleurige blauwe jasjes, komen de jongeren van 't Hofje een paar keer per week het restaurant in. Dat zorgt voor 'reuring'. Het fijne is dat het mes aan twee kanten snijdt. Want enerzijds geeft het ontzettend veel voldoening om deze jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een fijne werkplek te helpen. Anderzijds genieten veel bewoners van Scheyvenhof van de persoonlijke aandacht en de gezelligheid die de jongeren met zich meebrengen. Een echte win-win situatie dus!

Verbinding
Op de mini-camping van Scheyvenhof, in het knusse houten 'campinghuisje' is 't Hofje gevestigd. Voor de bewoners van SCheyvenhof voelt een uurtje knutselen in het campinghuisje als een gezellig middagje uit. Wanneer zij ook nog een paar campinggasten begroeten onderweg en een geitje horen in de dierenweide, is de beleving compleet. Scheyvenhof staat voor de verbinding met de buitenwereld. Wij willen dat onze bewoners geprikkeld blijven.